neděle 24. června 2012

Pracovní dny

Konečně začíná naše pracovní nasazení nabírat na obrátkách. Máme i vstup do povrchového lomu, kde se čas od času najde nějaká práce i pro nás. S drobnou nadsázkou vám zde vylíčím jak probíhaly poslední pracovní dny.
Den často začíná v brzkých ranních hodinách, kdy nočním chladem promrzlí ptáci ještě nezačali ani zpívat a stálým světlem zmatení kohouti na nás nevraživě koukají, co že se to vlastně děje a proč už jsme na nohou.Vybaveni statným ořem, milimetrově přesnými zbraněmi a zastrašujícím trojzubcem, vydáváme se do jámy lvové pomoci batalionu unavených horníků. Horníci se snaží vytrhnout železnou rudu ze samotných základů Země. Dokopat se k bráně pekelné či probudit Balroga se jim naštěstí ještě nepodařilo, avšak 1545m pod zemí je husarský kousek.
Oř nás statečně snáší do kilometrové hlubiny, kde jest náš hlavní tábor a základna stále uvařené černé a silné kávy, ale i my musíme přidat svůj mravenčí kousek do Sisifovsky nekonečné bitvy. Odjišťujeme naše zbraně a s vervou námi vlastní se pouštíme do označování dalších konců chodeb. Na naše snažení rázem odpovídají obrněné, mechanizované falangy, připravené svými píkami navrtat čelby chodeb a nacpat výbušninou, co se do nich vejde a v noci provésti odstřel.
Když už se zdá vše vybojováno, je nám doručen povolávací raport, že jsou naše schopnosti na povrchovém dole více než nutné. Zde naše jednotka působí jako průzkumná a pátrá po dalších ložiscích železné rudy.

2 komentáře:

  1. Ty porad s tou kavou ... tyve ... is ji jdu hned udelat :)

    OdpovědětVymazat
  2. Nojo. Tady to jinak nejde. Pres noc je svetlo, to se nevyspis a pres den jedes do tmy, takze jedina moznost, jak se udrzet v bdelem stavu je za pomoci kavy ;)

    OdpovědětVymazat