pondělí 11. června 2012

Byteček a první den

Byli jsme přivítáni jednou poněkud nemilou zprávou - ze dne na den zavřeli jeden z velkých místních povrchových lomů a ani Švédové příliš netuší, co bude dál a na jak dlouho bude důl zavřen. Nepropadáme panice, pořád je tu v záloze velký hlubinný důl přímo tady v Kiruně, kde se můžeme zaučit a počkáme, kam se věci pohnou.
Ale dost sýčkování, práce snad bude, teď k těm příjemnějším zprávám a událostem, jako je třeba naše ubytování. 


Bydlíme v krásném rodinné domečku spolu se zhruba dalšími šesti českými geodety. Máme svůj pokojík, jsou tu dvě koupelny, pracovna, obývák, kuchyň i s myčkou na nádobí a vším vybavením a v suterénu máme i pračku a sušičku. Informace hlavně pro babičky - v pravdě nám tu nic nechybí, nemusíte se o nás bát, že tu o nás není postaráno nebo, že umřeme ve špíně, to rozhodně ne! Přikládáme foto, že jest tomu opravdu tak.



A teď k našemu prvnímu nasazení v pracovním dole, který v den našeho příletu oficiálně zavřeli. Odkud je i fotka z úvodu tohoto článku. Odborní čtenáři tohoto blogu mi odpustí a ostatní s úlevou přijmou fakt, že se tu nebudu rozepisovat o odborných a pracovních věcech a jen vám sem dám několik fotek na kterých se můžete pokochat, jak nám sluší pracovní fosforové popelářské oblečky.  
A opět přikládám odkaz na kompletní foto dokumentaci.

Po tak všemožně náročném dni jsme prostě museli jít prozkoumat místní kolorit a nasát severskou atmosféru a pár piv. Studenti právě zakončili další školní rok, takže o zábavu a podnapilé mladé seveřany nebyla nouze :)
A jelikož slušní lidé se vrací z hospody za světla i my jsme to bez problému zvládli .... foto v dalším příspěvku ;)

1 komentář:

  1. a bydlíme přímo tady: https://maps.google.com/maps/myplaces?vpsrc=6&ctz=-120&ie=UTF8&ll=67.852233,20.250142&spn=0.001244,0.004393&t=h&z=18

    OdpovědětVymazat