čtvrtek 29. května 2014

Alfa base

Po delší odmlce opět začínám psát další kapitolu kroniky "Spatial Forces".
Tentokrát se má Alfa base rozkládá poblíž městěčka Korgen asi 70 km pod polárním kruhem.
Alfa base tomu říkám proto, že z Trondheimu mě sem přivezl okřídlený autobus, samozřejmě vrtulový ;), a i letišťátko by se dalo přirovnat k větší točně autobusů než k letišti. Posledních 40km mě už odvezl kolega autem. A že tu lišky, tedy sobi, dávají dobrou noc je pravda, protože po cestě jsme potkali hned dvě stáda sobů a dva losy.
Krajina je tu naprosto úchvatná a pomalu sem proniká i jaro. Zatímco v údolích je zelená tráva, v kopcích třeba jen o 200 m výše jsou pořád kupy sněhu.
Ale teď zpět k práci. Je to projekt rozšíření podzemní vodní elektrárny, tedy převážně ražba nových tunelů, jak klasickým způsobem odstřelů, tak ohromným asi 100 m dlouhým červem s hlavicí o průměru 6,5 m (je to takový obr jak z Duny, jen ocelový :) ). Další naší povinností by mělo být i kontrolování prací a bodového pole. Sečteno a podtrženo, jsme jako vždy takové děvečky pro všechno.
Aby Alfa base dostála svému jménu, tak každému poskytuje pokojíček se sprchou a záchodem, na každém patře je sauna, máme přístup do posilovny a co je bezesporu nejlepší a nejpříjemnější a dělá to pobyt opravdu all-inclusive je kantýna, která má otevřeno 24 h denně, i když Norové mají trochu zvláštní stravovací systém. Snídaně je tu klasická. Plný stůl všeho možného, kde se člověk obsouží, na co má aktuálně chuť. Oběd si každý dělá sám tím, že si připraví něco při snídani, tudíž se oběd stává jakousi svačinou. Pak přichází obědo-večeře (mezi 2-6 h) v podání hlavního a teplého jídla dne. Večeři či 2. večeři si pak každý obstará z plné ledničky a zbytků od obědo-večeře.
Dost už ale planých řečí a vzhůru k fotkám. Krajina je tu opravdu famozní, a tak přidávám pár fotek z okolní krajiny a na závěr i nějaké pracovní.

















Žádné komentáře:

Okomentovat